Pristopna izjava

Vabimo vse zainteresirane srčno-žilne bolnike in njihove svojce, bolnike s povečanimi dejavniki tveganja za aterosklerozo kot so: povišan krvni tlak, povišan holesterol, sladkorna bolezen, previsoka telesna teža, kajenje ter ostale zdrave posameznike, ki bi radi poskrbeli za svoje zdravje, da se včlanite v Koronarno društvo Postojna.

Člani društva so bolniki z naslednjimi boleznimi ali stanji:

  • S stabilno angina pektoris
  • Po srčno mišičnem infarktu
  • S srčnim popuščanjem (stabilno obdobje)
  • Po premostitveni operaciji ali širitvi koronarnih arterij
  • Z vstavljenimi umetnimi zaklopkami ali srčnim spodbujevalnikom

Za včlanitev v KD Postojna vas prosimo, da izpolnite pristopno izjavo in jo pošljete na sedež društva ali pa po elektronski pošti. Lahko jo tudi osebno izpolnite na sedežu društva v času uradnih ur in pridobite še bolj podrobne informacije.

Letna članarina znaša 15 € in se plača ob prijavi na sedežu društva ali na TRR društva (glej kontakt).

Pristopno izjavo si lahko prenesete s klikom na povezavo TUKAJ.

Vizija, poslanstvo in cilji društva

Vizija društva je zagotoviti  pomoč  vsem, ki potrebujejo podporo v vseživljenjski rehabilitaciji po operativnih posegih na srcu ali zdravstvenih zapletih  ter odpravljati dejavnike tveganja za pojav srčno žilnih bolezni . Poleg tega pa tudi promovirati zdrav življenjski slog.

Poslanstvo društva je v prizadevanju, da koronarni bolniki in osebe z enakimi in podobnimi težavami lažje premagujejo posledice koronarnih bolezni s tem, da se redno udeležujejo  organizirane strokovno vodene vadbe, se organizirano družijo na pohodih, izletih ter  strokovnih predavanjih in tako izboljšujejo svoje zdravstveno stanje.

Cilji so vsem koronarnim bolnikom –  po srčnem ali žilnem dogodku ter ambulantnem zdravljenju –  omogočiti nadaljevanje rehabilitacije v krajih njihovega bivanja  ali čim bližje le-tem in trajno sodelovanje v strokovno vodenih programih. Cilj društva je tudi  širjenje delovanja  na bližnje cerkniško območje,  kjer   srčno- žilni bolniki nimajo  možnosti  vključitve v koronarno društvo.