Blog

Pozdravljeni!

1.

Vabimo vas na pohod na Osojnico nad Pivko, ki bo v soboto, 4. 6. 2022 ob 16. uri. Zbirno mesto je na parkirišču pred športno dvorano Skala OŠ Pivka. Pohod je srednje težak in traja s povratkom dobri 2 uri.

Vabljeni v čim večjem številu.

2.

Telovadna sezona traja do vključno 24. 6. 2022 (do šolskih počitnic) in prične predvidoma z 12. 9. 2022 oz. po dogovoru, skladno s Programom aktivnosti za leto 2022 (v prilogi pošiljamo ponovno “Program 2022”)

Vsa vabila in dogodki ter objave bodo internetni strani.

Lep pozdrav,
KD Postojna

Dan odprtih vrat

Dan odprtih vrat

Vabimo vas na dan odprtih vrat Koronarnega društva Postojna, ki bo na svetovni dan "Srca" v sredo, 29. septembra 2021 med 9. in 12. uro  v prostorih...

IZLET V IDRIJO, 27. 5. 2023

VABILO V soboto, 27. 5. 2023 vas vabimo na izlet v znamenito mesto Idrijo, ki je uvrščeno v Unescovo dediščino. Prijave zbiramo takoj po prvomajskih...

Zbor članov – sobota, 25. 2. 2023

VABILO NA ZBOR ČLANOV  Spoštovani, na podlagi določil 19. člena PRAVIL KD Postojna(Statuta) sklicujem Zbor članov, ki bov soboto, 25. 2. 2023...

Plan pohodov 2023

Januar:                   Stara vas pri Postojni...

Vizija, poslanstvo in cilji društva

Vizija društva je zagotoviti  pomoč  vsem, ki potrebujejo podporo v vseživljenjski rehabilitaciji po operativnih posegih na srcu ali zdravstvenih zapletih  ter odpravljati dejavnike tveganja za pojav srčno žilnih bolezni . Poleg tega pa tudi promovirati zdrav življenjski slog.

Poslanstvo društva je v prizadevanju, da koronarni bolniki in osebe z enakimi in podobnimi težavami lažje premagujejo posledice koronarnih bolezni s tem, da se redno udeležujejo  organizirane strokovno vodene vadbe, se organizirano družijo na pohodih, izletih ter  strokovnih predavanjih in tako izboljšujejo svoje zdravstveno stanje.

Cilji so vsem koronarnim bolnikom –  po srčnem ali žilnem dogodku ter ambulantnem zdravljenju –  omogočiti nadaljevanje rehabilitacije v krajih njihovega bivanja  ali čim bližje le-tem in trajno sodelovanje v strokovno vodenih programih. Cilj društva je tudi  širjenje delovanja  na bližnje cerkniško območje,  kjer   srčno- žilni bolniki nimajo  možnosti  vključitve v koronarno društvo.