Vabilo – predavanje »Najpogostejši posegi na srcu in srčnih žilah – kako jih lahko preprečimo ali optimalno zdravimo?«, 20. 11. 2023, ob 15. uri

Pozdravljeni!

Vabimo vas, da se udeležite predavanja, ki bo v

ponedeljek, 20. 11. 2023 ob 15.00 

v Zeleni dvorani Večgeneracijskega centra (VGC) Postojna, ul. 1. maja 2b – 1. nadstropje (možnost uporabe dvigala).

Predavatelj je prim. Janez Poles, dr. med., kardiolog.

Naslov predavanja: 

»Najpogostejši posegi na srcu in srčnih žilah – kako jih lahko preprečimo ali optimalno zdravimo?«

Glede na to, da je predavatelj tudi predsednik Zveze koronarnih društev in klubov Slovenije, v katero je vključeno tudi naše društvo, vas prosimo za čim večjo udeležbo!

Lep pozdrav, KD Postojna

Vizija, poslanstvo in cilji društva

Vizija društva je zagotoviti  pomoč  vsem, ki potrebujejo podporo v vseživljenjski rehabilitaciji po operativnih posegih na srcu ali zdravstvenih zapletih  ter odpravljati dejavnike tveganja za pojav srčno žilnih bolezni . Poleg tega pa tudi promovirati zdrav življenjski slog.

Poslanstvo društva je v prizadevanju, da koronarni bolniki in osebe z enakimi in podobnimi težavami lažje premagujejo posledice koronarnih bolezni s tem, da se redno udeležujejo  organizirane strokovno vodene vadbe, se organizirano družijo na pohodih, izletih ter  strokovnih predavanjih in tako izboljšujejo svoje zdravstveno stanje.

Cilji so vsem koronarnim bolnikom –  po srčnem ali žilnem dogodku ter ambulantnem zdravljenju –  omogočiti nadaljevanje rehabilitacije v krajih njihovega bivanja  ali čim bližje le-tem in trajno sodelovanje v strokovno vodenih programih. Cilj društva je tudi  širjenje delovanja  na bližnje cerkniško območje,  kjer   srčno- žilni bolniki nimajo  možnosti  vključitve v koronarno društvo.