Vabilo – pohod po Srčni poti, 18. junij 2023

Pozdravljeni!

Vabimo vas na zadnji organiziran pohod pred poletjem po naši društveni Srčni poti, ki bo

v nedeljo, 18. junija 2023.

Pot je nezahtevna, dolga 3,5 km, krožna in traja dobro uro in pol. Dobimo se ob 15. uri pri Spomeniku NOB Mačkovec (Raubarkomanda).

Dogovorite se za skupne prevoze, in sicer odhod iz:

  • Pivke: ob 14.40 pred Krpanovim domom;
  • Prestranka: ob 14.45 avtobusna postaja;
  • Postojne: ob 14.55 na običajnem mestu pred Primorko.

Priporočamo uporabo repelentov proti klopom.

Dobrodošli v čim večjem številu.

Lep pozdrav,

KD Postojna

Vizija, poslanstvo in cilji društva

Vizija društva je zagotoviti  pomoč  vsem, ki potrebujejo podporo v vseživljenjski rehabilitaciji po operativnih posegih na srcu ali zdravstvenih zapletih  ter odpravljati dejavnike tveganja za pojav srčno žilnih bolezni . Poleg tega pa tudi promovirati zdrav življenjski slog.

Poslanstvo društva je v prizadevanju, da koronarni bolniki in osebe z enakimi in podobnimi težavami lažje premagujejo posledice koronarnih bolezni s tem, da se redno udeležujejo  organizirane strokovno vodene vadbe, se organizirano družijo na pohodih, izletih ter  strokovnih predavanjih in tako izboljšujejo svoje zdravstveno stanje.

Cilji so vsem koronarnim bolnikom –  po srčnem ali žilnem dogodku ter ambulantnem zdravljenju –  omogočiti nadaljevanje rehabilitacije v krajih njihovega bivanja  ali čim bližje le-tem in trajno sodelovanje v strokovno vodenih programih. Cilj društva je tudi  širjenje delovanja  na bližnje cerkniško območje,  kjer   srčno- žilni bolniki nimajo  možnosti  vključitve v koronarno društvo.