Vabilo – pohod na Primož, 26. 12. 2022

Pozdravljeni!

Še zadnjič letos vas vabimo, da se udeležite pohoda na hribček Primož nad Pivko, ki bo ob dnevu samostojnosti naše države,

v ponedeljek, 26. 12. 2022 ob 14. uri

Zborno mesto: na parkirišču pred železniškim mostom na koncu Pivke oz. pred vasjo Hrastje.

Pot ni zahtevna, v eno smer je nekako pol ure hoje.

Odhod iz:

  • Postojne: ob 13.40 uri pred Primorko na običajnem mestu;
  • Prestranka: ob 13.50 uri izpred avtobusne postaje;
  • Pivke: ob 13.55 uri pred Krpanovim domom.

Po pohodu nas Zavod za turizem Pivka vabi na brezplačen obisk muzeja DINA (center divjih zveri: medved, volk in ris).

Izkoristite dano možnost in se nam pridružite!

Lep pozdrav,

KD Postojna

Vizija, poslanstvo in cilji društva

Vizija društva je zagotoviti  pomoč  vsem, ki potrebujejo podporo v vseživljenjski rehabilitaciji po operativnih posegih na srcu ali zdravstvenih zapletih  ter odpravljati dejavnike tveganja za pojav srčno žilnih bolezni . Poleg tega pa tudi promovirati zdrav življenjski slog.

Poslanstvo društva je v prizadevanju, da koronarni bolniki in osebe z enakimi in podobnimi težavami lažje premagujejo posledice koronarnih bolezni s tem, da se redno udeležujejo  organizirane strokovno vodene vadbe, se organizirano družijo na pohodih, izletih ter  strokovnih predavanjih in tako izboljšujejo svoje zdravstveno stanje.

Cilji so vsem koronarnim bolnikom –  po srčnem ali žilnem dogodku ter ambulantnem zdravljenju –  omogočiti nadaljevanje rehabilitacije v krajih njihovega bivanja  ali čim bližje le-tem in trajno sodelovanje v strokovno vodenih programih. Cilj društva je tudi  širjenje delovanja  na bližnje cerkniško območje,  kjer   srčno- žilni bolniki nimajo  možnosti  vključitve v koronarno društvo.