Vabilo – pohod na Primož, 18. 11. 2023

Pozdravljeni!

Vabimo vas na pohod na Primož, ki bo v

soboto, 18. novembra 2023.

Startno mesto je ob 14.30 na parkirišču pred železniškim mostom pred vasjo Hrastje.

Pohod je lahek in traja v obe smeri dobro uro.

Organizirajte si skupne prevoze tako kot običajno!

Predvideva se lep sončen dan, zato ga skrajno izkoristite!

Lep pozdrav, KD Postojna

Še malo opisa s spletne strani Pivka – Primož (hribi.net)

Povsem nezahtevna pot brez kakršnekoli omembe vredne strmine, ki je primerna tudi za majhne otroke.
Ob poti je lep pogled na Vremščico in Košansko dolino, Čičarijo ter na Snežnik in Snežniško pogorje ter okoliške vasi do Koritnic. Malo pod vrhom pa se odpre lep pogled na Pivko in Javornike ter ob lepem vremenu vse do Kamniških Alp.
Pod vrhom se poleg bunkerjev nahajajo tudi številne energijske točke, ki so lepo opisane na eni od tabel po poti.

Vizija, poslanstvo in cilji društva

Vizija društva je zagotoviti  pomoč  vsem, ki potrebujejo podporo v vseživljenjski rehabilitaciji po operativnih posegih na srcu ali zdravstvenih zapletih  ter odpravljati dejavnike tveganja za pojav srčno žilnih bolezni . Poleg tega pa tudi promovirati zdrav življenjski slog.

Poslanstvo društva je v prizadevanju, da koronarni bolniki in osebe z enakimi in podobnimi težavami lažje premagujejo posledice koronarnih bolezni s tem, da se redno udeležujejo  organizirane strokovno vodene vadbe, se organizirano družijo na pohodih, izletih ter  strokovnih predavanjih in tako izboljšujejo svoje zdravstveno stanje.

Cilji so vsem koronarnim bolnikom –  po srčnem ali žilnem dogodku ter ambulantnem zdravljenju –  omogočiti nadaljevanje rehabilitacije v krajih njihovega bivanja  ali čim bližje le-tem in trajno sodelovanje v strokovno vodenih programih. Cilj društva je tudi  širjenje delovanja  na bližnje cerkniško območje,  kjer   srčno- žilni bolniki nimajo  možnosti  vključitve v koronarno društvo.