Pohod Drskovče–Kalc, 30. 4. 2024

Pozdravljeni!

Vabimo vas na 4. letošnji pohod, ki bo v

torek, 30. aprila 2024.

Dobimo se v vasi Drskovče, sredi vasi pred kapelico zavijemo desno in nadaljujemo do bližnjega športnega igrišča, kjer je parkirišče – torej proti kampu »Sunrise hill«. Zborno mesto in štart je ob 15. uri.

Pot nas bo vodila do obnovljenega »Napoleonovega« mostu, ob reki Pivki do ostankov gradu Kalc, kjer je prebival naš slavni Miroslav Vilhar. Hoje je vse skupaj manj kot 2 uri, pot je lahka in hodi se po ravnem.

Uredite si skupne prevoze! (Postojna–Drskovče 15 km, cca 18 minut)

Zaenkrat je napovedano ugodno vreme. Pridite, ne bo vam žal!

Lep pozdrav,

KD Postojna

Vizija, poslanstvo in cilji društva

Vizija društva je zagotoviti  pomoč  vsem, ki potrebujejo podporo v vseživljenjski rehabilitaciji po operativnih posegih na srcu ali zdravstvenih zapletih  ter odpravljati dejavnike tveganja za pojav srčno žilnih bolezni . Poleg tega pa tudi promovirati zdrav življenjski slog.

Poslanstvo društva je v prizadevanju, da koronarni bolniki in osebe z enakimi in podobnimi težavami lažje premagujejo posledice koronarnih bolezni s tem, da se redno udeležujejo  organizirane strokovno vodene vadbe, se organizirano družijo na pohodih, izletih ter  strokovnih predavanjih in tako izboljšujejo svoje zdravstveno stanje.

Cilji so vsem koronarnim bolnikom –  po srčnem ali žilnem dogodku ter ambulantnem zdravljenju –  omogočiti nadaljevanje rehabilitacije v krajih njihovega bivanja  ali čim bližje le-tem in trajno sodelovanje v strokovno vodenih programih. Cilj društva je tudi  širjenje delovanja  na bližnje cerkniško območje,  kjer   srčno- žilni bolniki nimajo  možnosti  vključitve v koronarno društvo.