Dan odprtih vrat

Vabimo vas na dan odprtih vrat Koronarnega društva Postojna, ki bo na svetovni dan “Srca” v sredo, 29. septembra 2021 med 9. in 12. uro  v prostorih naše pisarne na Jenkovi ulici 3 (Sodišče – vhod zadaj pri bivši cvetličarni Emi – mimo avtobusne postaje).

Ta dan bomo imeli tudi pohod po Srčkovi poti s pričetkom ob 15. uri. Startno mesto je  pri spomeniku pri Ravbarju.

Vizija, poslanstvo in cilji društva

Vizija društva je zagotoviti  pomoč  vsem, ki potrebujejo podporo v vseživljenjski rehabilitaciji po operativnih posegih na srcu ali zdravstvenih zapletih  ter odpravljati dejavnike tveganja za pojav srčno žilnih bolezni . Poleg tega pa tudi promovirati zdrav življenjski slog.

Poslanstvo društva je v prizadevanju, da koronarni bolniki in osebe z enakimi in podobnimi težavami lažje premagujejo posledice koronarnih bolezni s tem, da se redno udeležujejo  organizirane strokovno vodene vadbe, se organizirano družijo na pohodih, izletih ter  strokovnih predavanjih in tako izboljšujejo svoje zdravstveno stanje.

Cilji so vsem koronarnim bolnikom –  po srčnem ali žilnem dogodku ter ambulantnem zdravljenju –  omogočiti nadaljevanje rehabilitacije v krajih njihovega bivanja  ali čim bližje le-tem in trajno sodelovanje v strokovno vodenih programih. Cilj društva je tudi  širjenje delovanja  na bližnje cerkniško območje,  kjer   srčno- žilni bolniki nimajo  možnosti  vključitve v koronarno društvo.