DAN ODPRTIH VRAT IN POHOD PO SRČNI POTI – 29. 9. 2023

VABILO

Koronarno društvo Postojna vabi v petek,  29. 9. obsvetovnem dnevu srca na »Dan odprtih vrat društva«, ki bo med 9. in 12. uro v  Večgeneracijskem centru Postojna (Zelena dvorana), Ul. 1. maja 2 b.

Isti dan vabimo člane društva in ostale zainteresirane občane na voden pohod po lahki društveni krožni Srčni poti Mačkovec Postojna (4,3 km). Zbor pohodnikov bo ob 9.30 uri pred spomenikom NOB na Raubarkomandi. Na dogodku bodo  prikazane tehnike sproščanja v izvedbi psihologinje iz CKZ Postojna. V primeru slabega vremena pohod odpade. Vljudno vabljeni!

Z lepimi pozdravi,

Koronarno društvo Postojna

Vizija, poslanstvo in cilji društva

Vizija društva je zagotoviti  pomoč  vsem, ki potrebujejo podporo v vseživljenjski rehabilitaciji po operativnih posegih na srcu ali zdravstvenih zapletih  ter odpravljati dejavnike tveganja za pojav srčno žilnih bolezni . Poleg tega pa tudi promovirati zdrav življenjski slog.

Poslanstvo društva je v prizadevanju, da koronarni bolniki in osebe z enakimi in podobnimi težavami lažje premagujejo posledice koronarnih bolezni s tem, da se redno udeležujejo  organizirane strokovno vodene vadbe, se organizirano družijo na pohodih, izletih ter  strokovnih predavanjih in tako izboljšujejo svoje zdravstveno stanje.

Cilji so vsem koronarnim bolnikom –  po srčnem ali žilnem dogodku ter ambulantnem zdravljenju –  omogočiti nadaljevanje rehabilitacije v krajih njihovega bivanja  ali čim bližje le-tem in trajno sodelovanje v strokovno vodenih programih. Cilj društva je tudi  širjenje delovanja  na bližnje cerkniško območje,  kjer   srčno- žilni bolniki nimajo  možnosti  vključitve v koronarno društvo.