Aktualno

Vabilo na predavanje

»Kako čustva vplivajo na naše misli, bolezni in zdravje?«,

ki bo v torek, 20. 2. 2024  ob 17.00

v Krpanovem domu Pivka.

Predavatelj je Andrej Pešec, univ. dipl. pol. »Znanje za življenje«, izvajalec predavanj in izobraževanj za društva bolnikov in invalidov, avtor več knjig.

Lepo vabljeni!

Koronarno društvo Postojna

Vabilo srčno-žilnim bolnikom

Želja našega društva je, da v letu 2023 organiziramo dodatno telovadno skupino v Postojni ter razširimo delovanje z ustanovitvijo  telovadnih skupin v sosednjih občinah, ki nimajo ustanovljenega koronarnega društva (Cerknica …).

S tem želimo koronarnim bolnikom omogočiti redno, strokovno izvedeno telesno vadbo čim bližje njihovemu kraju, ki dokazano izboljšuje zdravstveno stanje udeležencev ter dobro počutje.

 

OBVESTILO ZDRAVSTVENEGA DOMA POSTOJNA

POTREBUJETE ZDRAVNIKA? TUKAJ SMO ZA VAS.

V Zdravstvenem domu Postojna se vračamo k načinu dela, kot smo ga poznali pred epidemijo, zato želimo čim več pacientov pregledati osebno, v ambulantah. V določenih primerih pa vseeno ohranjamo dobro prakso iz časa korone.

Če imate hude zdravstvene težave ali akutno obolenje, pokličite ali se oglasite v ambulanti svojega izbranega zdravnika v času prve ure in pol ordinacijskega časa.

Če so vaše težave kronične ali potrebujete daljši posvet, se na pregled naročite preko spletnega obrazca in poklicali vas bomo za uskladitev termina. Lahko tudi pokličete ali se osebno oglasite v ambulanti izbranega zdravnika.

https://www.zd-po.si/ambulante-druzinske-medicine/

https://www.zd-po.si/zdravstveno-varstvo-otrok-in-mladine/

Če imate znake prehlada, pokličite ambulanto izbranega zdravnika. Naročili vas bodo na testiranje in pregled.

KONTAKTI:

sprejemna pisarna:  05 701 40 00

Nujna medicinska pomoč: 05 720 45 39, 05 720 45 40, urgentni klici: 112

ambulante družinske medicine:

  • Alojz Pavčič, dr.med.,spec.druž.med.: 05 700 04 25
  • Ana Marinčič Boštjančič, dr.med.,spec.druž.med.: 05 700 04 23
  • Andreja Skok,dr.med.,spec.druž.med.: 05 700 04 03
  • Tanja Čehovin, dr.med,spec.druž.med.: 05 700 04 02
  • Petra Hojsak Debevec dr. med. spec. druž. med.: 05 701 04 30

pediatrični ambulanti:

Tanja Šušteršič, dr.med.,spec.pediatrije: 05 701 04 09

Jelena Pajović, dr.med.,spec.druž.med.: 05 701 04 24

šolski dispanzer:

Darja Modic Likar, dr.med.spec.spl.med.: 05 701 04 10

Če je številka vašega osebnega zdravnika zasedena ali se vam oglasi tajnica ZD Postojna,  počakajte na zvezi. Če se vam oglasi telefonska tajnica ambulante, odložite, poklicali vas bomo nazaj.

Odprtje bolniškega staleža lahko uredite osebno ali telefonsko v ambulanti svojega zdravnika. Zaključite ga lahko preko spletnega obrazca. V primeru spremstva ali specialističnih pregledov lahko bolniški stalež tudi odprete preko spletnega obrazca.

Recepte in napotnice lahko naročite preko spletnega obrazca ali telefonsko na številki 05 7000 401. Naročilo bo v sistemu najpozneje v treh dneh, kontaktirali vas bomo le v primeru nejasnosti.

Izvide lahko pošljete preko spletnega obrazca ali jih dostavite v telefonsko centralo v avli ZD.

V primeru odsotnosti vašega izbranega zdravnika se obrnite na nadomestnega zdravnika. To velja tudi za komuniciranje preko elektronske pošte, saj v času odsotnosti na sporočila ne odgovarjamo.

Priznanje

Zanesljiva organizacija za leto 2020

Koronarno društvo Postojna je prejelo priznanje” Zanesljiva organizacija za leto 2020″, ki mu ga je podelila bonitetna hiša CompanуWall business, d.o.o. Ljubljana. Priznanje potrjuje, da  organizacija s svojim poslovanjem dosega visoke ekonomske kriterije in druge standarde v poslovanju in je med najbolj zaupanja vrednimi v Sloveniji. Je poslovna referenca, ki potrjuje odličen položaj na trgu.

Vizija, poslanstvo in cilji društva

Vizija društva je zagotoviti  pomoč  vsem, ki potrebujejo podporo v vseživljenjski rehabilitaciji po operativnih posegih na srcu ali zdravstvenih zapletih  ter odpravljati dejavnike tveganja za pojav srčno žilnih bolezni . Poleg tega pa tudi promovirati zdrav življenjski slog.

Poslanstvo društva je v prizadevanju, da koronarni bolniki in osebe z enakimi in podobnimi težavami lažje premagujejo posledice koronarnih bolezni s tem, da se redno udeležujejo  organizirane strokovno vodene vadbe, se organizirano družijo na pohodih, izletih ter  strokovnih predavanjih in tako izboljšujejo svoje zdravstveno stanje.

Cilji so vsem koronarnim bolnikom –  po srčnem ali žilnem dogodku ter ambulantnem zdravljenju –  omogočiti nadaljevanje rehabilitacije v krajih njihovega bivanja  ali čim bližje le-tem in trajno sodelovanje v strokovno vodenih programih. Cilj društva je tudi  širjenje delovanja  na bližnje cerkniško območje,  kjer   srčno- žilni bolniki nimajo  možnosti  vključitve v koronarno društvo.