Izobraževanje

April: Zdrava prehrana starejših s poudarkom na zadostnem vnosu mikrohranil (Kulturni dom Pivka)

Izobraževanje po spletu: sproti vas bomo obveščali o dogovorjenih predavanjih

Obnovitvena rehabilitacija

  • Zdravilišče Dolenjske toplice

Termin: 2. maj do 9. maj 2021

Izlet

Junij: prvi teden v mesecu

November: obisk Kamnika in kopanje v termah Snovik (nerealizirano iz leta 2020)

Piknik

Julij: prvi teden v mesecu

Priznanje

Zanesljiva organizacija za leto 2020

Koronarno društvo Postojna je prejelo priznanje” Zanesljiva organizacija za leto 2020″, ki mu ga je podelila bonitetna hiša CompanуWall business, d.o.o. Ljubljana. Priznanje potrjuje, da  organizacija s svojim poslovanjem dosega visoke ekonomske kriterije in druge standarde v poslovanju in je med najbolj zaupanja vrednimi v Sloveniji. Je poslovna referenca, ki potrjuje odličen položaj na trgu.

Dogodki

Vizija, poslanstvo in cilji društva

Vizija društva je zagotoviti  pomoč  vsem, ki potrebujejo podporo v vseživljenjski rehabilitaciji po operativnih posegih na srcu ali zdravstvenih zapletih  ter odpravljati dejavnike tveganja za pojav srčno žilnih bolezni . Poleg tega pa tudi promovirati zdrav življenjski slog.

Poslanstvo društva je v prizadevanju, da koronarni bolniki in osebe z enakimi in podobnimi težavami lažje premagujejo posledice koronarnih bolezni s tem, da se redno udeležujejo  organizirane strokovno vodene vadbe, se organizirano družijo na pohodih, izletih ter  strokovnih predavanjih in tako izboljšujejo svoje zdravstveno stanje.

Cilji so vsem koronarnim bolnikom –  po srčnem ali žilnem dogodku ter ambulantnem zdravljenju –  omogočiti nadaljevanje rehabilitacije v krajih njihovega bivanja  ali čim bližje le-tem in trajno sodelovanje v strokovno vodenih programih. Cilj društva je tudi  širjenje delovanja  na bližnje cerkniško območje,  kjer   srčno- žilni bolniki nimajo  možnosti  vključitve v koronarno društvo.